Anasayfa » , » Nurselin Mutfağı Haşhaşlı Poğaça Tarifi

Nurselin Mutfağı Haşhaşlı Poğaça Tarifi

Nurselin Mutfağında Haşhaşlı Poğaça tarifine yer verildi. Nurselin Konuğu tarafından da Haşhaşlı Poğaçanın nasıl yapıldığı incelikleriyle anlatıldı. Show Tv ekranlarında Nurselin Mutfağından hafta için her gün saat 12:00 de farklı yörelerin lezzetleri sunulmakta. Bu günde Nurselin Mutfağında Çorum Yöresine ait olan Haşhaşlı Poğaça Tarifi paylaşıldı.



HAŞHAŞLI POĞAÇA


Malzemeler :

5 bardak un.
1 paket kuru maya. 
1 bardak süt.  
2 kaşık toz şeker. 
yarım kaşık tuz. 
1 bardak sıvı yağ. 
2 bardak su.

İç Haçına Gerekenler :

3 bardak çekilmiş haşhaş.
2 bardak ceviz. 



Hazırlanışı :

Bir kaba 5 bardak un konur. Üzerine kuru maya ve tuz eklenir. 1 bardak sıvı yağ ve süt bu karışıma eklenir.
2 kaşık şeker eklenerek yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurulur. Üzeri yağlanarak dinlenmeye bırakılır. 
Dinlenince ceviz büyüklüğünde topaklar elde edilir ve üzerlerine tekrar sıvı yağ sürülür.
Her beze üzerine haşhaş dökülen tezgahın üzerinde oklava ile tabak büyüklüğünde incecik açılır.
Ön yüzüne haşhaş bulaştırmadan.
Açılan hamur 2 tarafından zarf şeklinde kapatılır ve ortasına ceviz konur.
Tekrar 2 tarafından kapatılıp üzerine yağlı kağıt serilen fırın tepsisine dizilerek 180 derecede ısıtılan fırına verilir.

Afiyet Olsun.