Lezzet Durağı Huvuçlu Tarifi 11 Nisan 2015
Havuçlu Lokum Malzemeler;
750 gr. havuç
1,5 su b. tozşeker
alabildiği kadar şekerli bisküvi
Üzeri için:
hindistan cevizi
Lezzet Durağı Huvuçlu Lokum Tarifi Yapılışı:
750 gr.havucu rendenin ince tarafıyla rendeleyin.
Tencereye alın üzerine 1.5 su bardağı toz şeker
ilave edin.Önce su salıp daha sonra suyunu çekene
kadar pişirin. Elinizin dayanacağı sıcaklığa gelince
Üzerine alabildiği kadar şekerli bisküvi ekleyin.
Karıştırarak hamur haline getirin.
İsterseniz havuç piştikten sonra içine toz fındık veya
dövülmüş ceviz ekleyerek lezzetlendirebilirsiniz.Havuçlu karışmdan
sulu köfte gibi parçalar koparıp yuvarlak toplar elde edin.
Havuçlu lokumları hindistan cevizine bulayıp servis edin.
Üzerine kürdanlar batırarak bayram sofrasında da ikram edebilirsiniz..
Afiyet Olsun
Lezzet Durağı Havuçlu Lokum Tarifi 11 Nisan 2015
|