Mayalı Taş Bükme Tarifi
Nursel’in Mutfağı
Malzemeler:
Ezme haşhaş
Ezme haşhaş
4 tane pırasa
3 tane orta boy patates
1 su bardağı ölçüsünde kıkırdak
1 kilogram kadar un
2 tane iri yumurta
1 paket kadar yaş maya
1 tatlı kaşığı ölçüsünde şeker
1 çay kaşığı ölçeğinde pul biber
1 çay kaşığı ölçeğinde karabiber
1 su bardağı ölçüsünde sıvı yağ
Mayalı Taş Bükme Yapılışı Nurselin
Mutfağı:
Öncelikle 1 kilogram kadar unumuzu bir yoğurma kabının
içerisine alıp üzerine 1 tane yaş maya ve 1 tatlı kaşığı ölçüsünde tuz
ekliyoruz. Sonrasında ise 1 tatlı kaşığı kadar şeker ve tuz atılır. Rendelenmiş
patatesi sıvı yağ ve yumurta ekleyip kıvama gelene kadar hamuru yoğurulur.
Hamur dinlenmeye bırakırken bir yandan da içini hazırlamaya başlayalım.
Pırasaları incecik doğrayarak içine kıkırdak, pul biber , karabiber, ve tuz
atılıp 2 patates rendelip harç karıştırılır. Dinlenen hamur açılarak Üzerlerine
haşhaş sürerek içerisine de harcı ekleyip yağlı tepsiye dizip 180 derece
fırında pişirilir. Nurselin Mutfağı Mayalı
Taş Bükme Tarifi servise hazırdır.
AFİYET OLSUN.