Anasayfa » , » Yoğurtlu Patates Tarifi Nurselin Mutfağı

Yoğurtlu Patates Tarifi Nurselin Mutfağı



Yoğurtlu Patates Tarifi Nurselin Mutfağı 

Malzemeler:

500 gram kadar parça et
1 su bardağı ölçüsünde nohut
1 kilogram kadar patates
3 su bardağı kadar süzülmüş yoğurt
1 tane yumurta
1 yemek kaşığı kadar un
1 çay kaşığı ölçüsünde tuz
Yağ
Haspir ( İsterseniz kuru nane de kullanabilirsiniz. )

Yoğurtlu Patates Yapılışı:

Önceden doğradığımız etlerimizi akşamdan ıslattığımız nohutla birlikte içerisine su ve tuz koyarak iyice haşlıyoruz. Küp küp doğradığımız patateslerimizi içerisine ekleyerek patatesler yumuşayana kadar pişirmeye devam ediyoruz. Bir yandan ise yoğurdumuzun içerisine un ve yumurta ekleyip çırpıyoruz. Karıştırma işlemine hiç aralıksız devam ederek taşana kadar kaynatıyoruz. Sonra etimizi nohut ve patatesin içine ekleyerek kaynatıyoruz. Yemeğimizin üzerine ise kızdırılan yağ ve haspiri döküyoruz. Yemeğimiz servise hazır.

AFİYET OLSUN.