Yoğurtlu Patates Tarifi
Nurselin Mutfağı
Malzemeler:
500 gram kadar parça et
1 su bardağı ölçüsünde nohut
1 kilogram kadar patates
3 su bardağı kadar süzülmüş yoğurt
1 tane yumurta
1 yemek kaşığı kadar un
1 çay kaşığı ölçüsünde tuz
Yağ
Haspir ( İsterseniz kuru nane de kullanabilirsiniz. )
Önceden doğradığımız etlerimizi akşamdan ıslattığımız
nohutla birlikte içerisine su ve tuz koyarak iyice haşlıyoruz. Küp küp
doğradığımız patateslerimizi içerisine ekleyerek patatesler yumuşayana kadar
pişirmeye devam ediyoruz. Bir yandan ise yoğurdumuzun içerisine un ve yumurta
ekleyip çırpıyoruz. Karıştırma işlemine hiç aralıksız devam ederek taşana kadar
kaynatıyoruz. Sonra etimizi nohut ve patatesin içine ekleyerek kaynatıyoruz.
Yemeğimizin üzerine ise kızdırılan yağ ve haspiri döküyoruz. Yemeğimiz servise
hazır.
AFİYET OLSUN.