Katmer Tarifi Nurselin
Mutfağı
Malzemeler:
3 su bardağı ölçüsünde un
Yarım paket kadar yaş maya
1 yemek kaşığı kadar şeker
Tuz
Yarım paket eritilmiş tereyağı
Unumuzu yoğurma kabına ekleyip ortasını havuz gibi açıyoruz.
Orta kısmına maya ve tuz koyup yavaş yavaş tuz ilave ediyoruz ve hamur haline
getiriyoruz ve mayalanmasını bekliyoruz. Mayalanan hamurdan küçük parçalar alıp
elimizle yuvarlıyoruz. Unlu bir zeminde bu hamurları açıp üzerlerine eritilmiş
tereyağını sürelim ve rulo haline getirelim. Yaptığımız ruloyu kendi etrafında
döndürüp gül şekline getirelim ve bir süre beklemeye alalım. İlk yaptığımız
katmeri tekrar merdane ile açıp tavada arkasını ve önünü pişiriyoruz. Servise
hazırdır.
AFİYET OLSUN.