Nurselin Mutfağı Sıcak Bat Tarifi
Sıcak Bat Malzemeler:
1 su bardağı ölçüsünde haşlanmış yeşil mercimek
1 su bardağı kadar ince bulgur
200 gram kadar asma yaprağı
3 tane orta boy domayes
4 tane sivribiber
Yarım demet kadar maydanoz
Yarım demet dereotu
Yarım demet yeşil soğan
1 tutam ölçüsünde reyhan
1 su bardağı ölçüsünde ceviz içi
1 çorba kaşığı ölçeğinde domates salçası
1 tane limon suyu
3 su bardağı kadar ısınmış su
Sıcak Bat Yapılışı:
Bulguru sıcak suda ıslatarak işleme başlıyoruz ve boş durmayıp mercimeğimizi haşlayıp sonra süzüyoruz. Mercimeğin içine salça, domates, sivribiber ekleyip karıştırıyoruz. İncecik kıyılmış maydanozları, ceviz içini, kırmızı pul biberi, limon suyunu ve yeşil soğanı mercimek ile harmanlıyoruz. Bulgurunda suyunu süzüp mercimeğin içerisine ekleyelim ve yapraklarla servis edelim. Afiyet olsun.