Nurselin Mutfağı Amasya Çöreği Tarifi
Hamuru İçin Malzemeler:
1 paket kadar toz maya
Yarım çay bardağı ölçeğinde sıvı yağ
1 tatlı kaşığı ölçüsünde tuz
1 tatlı kaşığı ölçeğinde şeker
Alabildiği kadar un
İçi İçin Malzemeler:
250 gram kadar çekilmiş haşhaş
1.5 su bardağı kadar ceviz içi
2 bardak kadar sıvıyağ
Üzeri İçin Malzemeler:
2 tane yumurtanın sarı kısmı
Amasya Çöreği Yapılışı:
Maya, tuz, un, şeker ve yarım çay bardağı ölçüsünde sıvı yağ
ve ılıtılmış su ekleyip yoğurma kabına alıyoruz. Hazırladığımız hamur kulak
memesi kıvamı alınca üzerini kapatıp dinlenmeye alıyoruz. Dinlenen hamuru 10
bezeye bölüp oklava ile açıyoruz. Açılan hamurların içerisine iç harcımızı
hazırlayıp sürüyoruz ve hamurları üst üste koyuyoruz. Bunları uzunlamasına
şerit gibi kesiyoruz ve uçlarından ters taraflara doğru kıvırıyoruz. Fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 200
derece fırında 20 dakika kadar pişiriyoruz ve servise hazırdır.
Afiyet Olsun.
Afiyet Olsun.