Anasayfa » , » Amasya Çöreği Tarifi Nursel’in Mutfağı

Amasya Çöreği Tarifi Nursel’in Mutfağı



Nurselin Mutfağı Amasya Çöreği Tarifi 
Hamuru İçin Malzemeler:

1 paket kadar toz maya
Yarım çay bardağı ölçeğinde sıvı yağ
1 tatlı kaşığı ölçüsünde tuz
1 tatlı kaşığı ölçeğinde şeker
Alabildiği kadar un

İçi İçin Malzemeler:

250 gram kadar çekilmiş haşhaş
1.5 su bardağı kadar ceviz içi
2 bardak kadar sıvıyağ

Üzeri İçin Malzemeler:

2 tane yumurtanın sarı kısmı

Amasya Çöreği Yapılışı:

Maya, tuz, un, şeker ve yarım çay bardağı ölçüsünde sıvı yağ ve ılıtılmış su ekleyip yoğurma kabına alıyoruz. Hazırladığımız hamur kulak memesi kıvamı alınca üzerini kapatıp dinlenmeye alıyoruz. Dinlenen hamuru 10 bezeye bölüp oklava ile açıyoruz. Açılan hamurların içerisine iç harcımızı hazırlayıp sürüyoruz ve hamurları üst üste koyuyoruz. Bunları uzunlamasına şerit gibi kesiyoruz ve uçlarından ters taraflara doğru kıvırıyoruz.  Fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika kadar pişiriyoruz ve servise hazırdır.

Afiyet Olsun.