Katıklı Dolma Tarifi
Nurselin Mutfağı
Malzemeler:
2 kilogram kadar kabak
Yarım kilogram kadar yağsız kıyma ( Yoksa tavuk kıyması
kullanın. )
2 kase ölçüsünde köftelik bulgur
1 tane orta boy kuru soğan
3 diş sarımsak
Yoğurt
2 yemek kaşığı kadar kuru reyhan
2 tatlı kaşığı ölçeğinde pul biber
Tuz
Katıklı Dolma Yapılışı:
Kabakları uçlarını kesip kazıyarak yemeğimizi yapmaya
başlıyoruz. Kabağı büyüklüklerine göre halka şeklinde kesip içlerini oyuyoruz. Oyulan
kabakları tuzlayarak bir süre dinlenmeye alıyoruz. Köftelik bulgur, kıyma,
rendelenmiş soğan, pul biber, reyhan, ve tuz ekleyip geniş bir kapta
yoğuruyoruz. Suyu çok kullanmayın yoğurarak yumuşatın. Hazırladığımız içlerden
köfte yapıp kabakların içerisine dolduruyoruz ve tencereye diziyoruz.
Tencerenin içerisine biraz tuz ve 2 su bardağı ölçeğinde su ekleyip 20 dakika
pişiriyoruz. Yemeğimiz servise hazırdır.