Halbur Hurması Tarifi
Nurselin Mutfağı
Malzemeler:
2 su bardağı kadar sıvıyağ
3 tane yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket kadar vanilya
Alabildiği kadar un
Şerbeti İçin Malzemeler:
4 bardak ölçüsünde şeker
4 bardak ölçüsünde su
3 damla limon suyu
Halbur Hurması YAPILIŞI:
2 su bardağı sıvı yağımızı sanki kızartma yapar gibi
kızdırıp üzerine un döküp sürekli karıştırıyoruz. Ilıklaşınca üstüne 3 tane
yumurta, 1 paket kadar kabartma tozu, 1 paket kadar vanilya ilave edip hamurunu
yoğuruyoruz. ( Kıvama geldiğini anlamak için rendeye sürün. Parçalanmaması
lazım. ) Şerbeti içinse 4 bardak şekerimizi ve 4 bardak suyumuzu kaynatıyoruz.
Hamurdan ufak bezeler kopartıp rendeye sürerek şeklini almasını sağlıyoruz.
Hamurlarımızı sıvı yağda kızartıp sıcakken şerbetini döküp servise hazır hale
getiriyoruz.
AFİYET OLSUN.