Etli Sebzeli Pay Tarifi
Arda’nın Mutfağı
Malzemeler:
1 tane soğan
1 tane havuç
4 yemek kaşığı ölçüsünde sıvıyağ
1 tane defne yaprağı
400 gram kadar kuşbaşı doğranmış et
1 yemek kaşığı kadar salça
1 litre ölçüsünde et suyu
250 gram kadar bezelye
Tuz
Karabiber Püresi İçin Malzemeler:
125 mililitre ölçüsünde süt
125 gram tereyağı
2 yumurtanın sarı kısmı
Etli Sebzeli Pay Yapılışı:
İlk olarak soğan ve havuçları ufak ufak küpler şeklinde
doğrayarak başlıyoruz. Yağımızı bir tencereye koyup eritiyoruz ve üzerine
soğan, defne yaprağı ve havuç ekleyip 5 dakika kadar kavuruyoruz. İçerisine
etleri ekleyip renkleri değişene kadar pişiriyoruz ve pişince üzerine salça,
karabiber, tuz ve et suyu ekleyip pişirmeye devam ediyoruz. Bir yandan ise
patatesleri haşlayıp eziyoruz. Püre soğuyunca içerisine yumurta sarılarını
ekleyip karıştırıyoruz. Fırın kabının içerisine yağı yedirdikten sonra püreyi
üstüne döküp 190 derece fırınımızda kızarana kadar pişmeye bırakıyoruz.