Anasayfa » , » Etli Sebzeli Pay Tarifi Arda’nın Mutfağı 21 Şubat 2015

Etli Sebzeli Pay Tarifi Arda’nın Mutfağı 21 Şubat 2015



Etli Sebzeli Pay Tarifi Arda’nın Mutfağı

Malzemeler: 

1 tane soğan
1 tane havuç
4 yemek kaşığı ölçüsünde sıvıyağ
1 tane defne yaprağı
400 gram kadar kuşbaşı doğranmış et
1 yemek kaşığı kadar salça
1 litre ölçüsünde et suyu
250 gram kadar bezelye
Tuz

Karabiber Püresi İçin Malzemeler:

125 mililitre ölçüsünde süt
125 gram tereyağı
2 yumurtanın sarı kısmı

Etli Sebzeli Pay Yapılışı:

İlk olarak soğan ve havuçları ufak ufak küpler şeklinde doğrayarak başlıyoruz. Yağımızı bir tencereye koyup eritiyoruz ve üzerine soğan, defne yaprağı ve havuç ekleyip 5 dakika kadar kavuruyoruz. İçerisine etleri ekleyip renkleri değişene kadar pişiriyoruz ve pişince üzerine salça, karabiber, tuz ve et suyu ekleyip pişirmeye devam ediyoruz. Bir yandan ise patatesleri haşlayıp eziyoruz. Püre soğuyunca içerisine yumurta sarılarını ekleyip karıştırıyoruz. Fırın kabının içerisine yağı yedirdikten sonra püreyi üstüne döküp 190 derece fırınımızda kızarana kadar pişmeye bırakıyoruz.