Anasayfa » , , » Cevizli Ev Tatlısı Tarifi Nurselin Mutfağı

Cevizli Ev Tatlısı Tarifi Nurselin Mutfağı



Cevizli Ev Tatlısı Tarifi Nurselin 
Malzemeler:
 5 su bardağı un
2 tane yumurta
1 çay bardağı kadar sıvıyağ
3 çorba kaşığı kadar sirke
1 paket kabartma tozu
0.5 çay bardağı su
1 tutam tuz
1 çay bardağı kadar süt
AÇMAK İÇİN KULLANILACAKLAR:
Buğday nişastası kullanın

İÇ HARCI İÇİN KULLANILACAKLAR:
 Ceviz

ÜZERİ İÇİN KULLANILACAKLAR:
 200 gram tereyağı

ŞERBETİ İÇİN KULLANILACAKLAR:
1 kilogram kadar toz şeker
4 su bardağı ölçüsünde su
Yarım limon


CEVİZLİ EV TATLISI YAPILIŞI:

Unumuzu boş bir karıştırma kabına döküyoruz. İçerisine tuzu ve kabarta tozunu da ekliyoruz. Bu karışımın ortasını havuz gibi açıyoruz. Boşluğun içerisine yumurta, sıvıyağ, sütü ve sirkeyi de ilave ederek ortadan yoğurmaya başlıyoruz. Yaptığımız hamuru yuvarlayıp kalın bir fitil şekli almasını sağlıyoruz. Bu fitili 3 parçaya bölüp 17 dilim hamur kesip üzerlerine nişasta serpip tatlı tabağı boyutunda olacak şekilde açıyoruz. Açtığımız hamurları üst üste koyuyoruz. Sonra bunları tepsi büyüklüğünde olacak şekilde tekrar açıyoruz. Hamurları yağlı tepsiye yerleştirerek üzerine cevizin yarısını serpiştiriyoruz. Diğer 17 katıda üzerine koyup onunda arasına ceviz koyuyoruz. Son katta da aynı işlemi uyguluyoruz. Kenarları yırtmadan dikkatlice içeriye itiyoruz. 180 derece fırında 45 dakika pişirerek servise hazır hale getiriyoruz.

Nurselin Mutfağı Ağlayan Kek Tarifi
Nurselin Mutfağı Cevizli Su Böreği Tarifi
Nurselin Mutfağı Balkabağı Dolması Tarifi
Nurselin Mutfağı Pahlili Pilav Tarifi
Nurselin Mutfağı Gömlek Kadayıf Tarifi
Nurselin Mutfağı Patatesli Tokat Katmeri Tarifi
Nurselin Mutfağı Etli Lahana Dolması Tarifi
Nurselin Mutfağı Sebzeli Kiş Tarifi
Nurselin Mutfağı Beyaz Çikolatalı Pasta Tarifi
Nurselin Mutfağı Patatesli Pastırmalı Poğaça Tarifi
Nurselin Mutfağı Selanik Gevreği Tarifi