Cevizli Ev Tatlısı
Tarifi Nurselin
Malzemeler:
5 su bardağı un
2 tane yumurta
1 çay bardağı kadar sıvıyağ
3 çorba kaşığı kadar sirke
1 paket kabartma tozu
0.5 çay bardağı su
1 tutam tuz
1 çay bardağı kadar süt
AÇMAK İÇİN KULLANILACAKLAR:
Buğday nişastası kullanın
Ceviz
ÜZERİ İÇİN KULLANILACAKLAR:
200 gram tereyağı
ŞERBETİ İÇİN KULLANILACAKLAR:
1 kilogram kadar toz şeker
4 su bardağı ölçüsünde su
Yarım limon
CEVİZLİ EV TATLISI YAPILIŞI:
Unumuzu boş bir karıştırma kabına döküyoruz. İçerisine tuzu
ve kabarta tozunu da ekliyoruz. Bu karışımın ortasını havuz gibi açıyoruz.
Boşluğun içerisine yumurta, sıvıyağ, sütü ve sirkeyi de ilave ederek ortadan
yoğurmaya başlıyoruz. Yaptığımız hamuru yuvarlayıp kalın bir fitil şekli
almasını sağlıyoruz. Bu fitili 3 parçaya bölüp 17 dilim hamur kesip üzerlerine
nişasta serpip tatlı tabağı boyutunda olacak şekilde açıyoruz. Açtığımız
hamurları üst üste koyuyoruz. Sonra bunları tepsi büyüklüğünde olacak şekilde
tekrar açıyoruz. Hamurları yağlı tepsiye yerleştirerek üzerine cevizin yarısını
serpiştiriyoruz. Diğer 17 katıda üzerine koyup onunda arasına ceviz koyuyoruz.
Son katta da aynı işlemi uyguluyoruz. Kenarları yırtmadan dikkatlice içeriye
itiyoruz. 180 derece fırında 45 dakika pişirerek servise hazır hale
getiriyoruz.
Nurselin Mutfağı Cevizli Su Böreği Tarifi
Nurselin Mutfağı Balkabağı Dolması Tarifi
Nurselin Mutfağı Pahlili Pilav Tarifi
Nurselin Mutfağı Gömlek Kadayıf Tarifi
Nurselin Mutfağı Patatesli Tokat Katmeri Tarifi
Nurselin Mutfağı Etli Lahana Dolması Tarifi
Nurselin Mutfağı Sebzeli Kiş Tarifi
Nurselin Mutfağı Beyaz Çikolatalı Pasta Tarifi
Nurselin Mutfağı Patatesli Pastırmalı Poğaça Tarifi
Nurselin Mutfağı Selanik Gevreği Tarifi