Altın Kesesi Tarifi
Nursel’in Mutfağı Kahramanmaraş Mutfağı 17 Şubat 2015
Hamuru İçin Malzemeler:
1 su bardağı kadar süt
4 yemek kaşığı ölçüsünde toz şeker
1 tane yumurta
6 yemek kaşığı ölçüsünde un
2 yemek kaşığı ölçüsünde kakao
Kreması İçin Malzemeler:
Damla çikolatalı muhallebi ( Yoksa puding yada krema
kullanabilirsiniz. )
İçi İçin Malzemeler:
Damla çikolata
Fındık
Ceviz
Fıstık
Ufak doğranmış incir
Meyve
Altın Kesesi Yapılışı:
Öncelikle kremamızı hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz. Hamuru
için tüm malzemeleri bir kaba ekleyip çırpıyoruz. Kızgın tavaya 3 yemek kaşığı
ölçüsünde krep hamurunu dökün ve tersini ve ön yüzeyini pişirin. Pişen krep
hamurunun içerisine kremayı ve istediğiniz malzemeleri yerleştirin fakat çok
doldurmamaya dikkat edin. Ağzını kese biçiminde büzün. Sonra ise üzerine 1
tatlı kaşığı ölçüsünde krema koyup servise hazır hale getiriyoruz.
AFİYET OLSUN.