Nursel'in Mutfağı Acem Pilavı Tarifi
Malzemeler:
1 kilogram kadar kuşbaşı şeklinde kıyılmış kuzu eti
1.5 kilogram kadar havuç
1 kase ölçüsünde pirinç
2 kase ölçüsünde kemik suyu
2 tane soğan
Tuz
Karabiber
Yarım su bardağı kadar sıcak su
Acem Pilavı Üzeri İçin Malzemeler:
Yarım çorba kaşığı kadar tereyağı
100 gram kadar antep fıstığı içi
Acem Pilavı
Yapılışı:
Havuçlarımızın kabuklarını soyup rendeliyoruz. Bu arada
soğanları da soyup ince ince kıyıyoruz. Pirinci ılık tuzlanmış suda yarım saat
kadar bekletip nişastasından arındırıyoruz. Tenceremize soğan ve kuşbaşı
etlerimizi koyarak etlerin suyunu salıp tekrar çekene kadar kavuruyoruz.
Tencerenin içerisine yarım su bardağı kadar sıcak su ilave edip etleri
haşlamaya bırakıyoruz. Etler yumuşayınca tuzunu da ekleyip biraz karıştırıp
ocaktan alıyoruz. Pirinci tereyağını da ekleyerek hafifçe kavuruyoruz. Üstüne
havuçları da ilave ediyoruz. İçerisine tuz ve karabiberi de ekleyip pişmeye
bırakıyoruz. Piştikten sonra üzerinde tereyağı eritip antep fıstıklarını
serpiştiriyoruz. Pilavımız servise hazırdır.
AFİYET OLSUN.