Anasayfa » , , » Nurselin Mutfağı Kaymaklım Tatlısı Tarifi

Nurselin Mutfağı Kaymaklım Tatlısı Tarifi



Nurselin mutfağı yemek programında yapılan Kaymaklım Tatlısı tarifini ekranlarda izelendikten hemen sonra, blogumuzda paylaşıyoruz.

Kaymaklım Tatlısı Tarifi

Kaymaklım Tatlısı Malzemeleri:
5 yemek kaşığı kaymak
1,5 su bardağı sıvıyağ
1 paket vanilya
6 su bardağı un
1 su bardağı boz fıstık

Şerbeti İçin;

5 su bardağı şeker
6 su bardağı su

Üzeri İçin;

Toz antep fıstığı



Kaymaklım Tatlısı Hazırlanışı:
Kaymakları bir kaba koyup üzerine sıvıyağ ekleyip karıştırın. Sonrasında unu ve vanilyayı ekleyerek hepsini birlikte yoğurun. Bu sırada şerbeti için, su ve şekeri bir tencereye koyarak kaynatın. Yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarladıktan sonra elinizle açın. Açtıktan sonra içerisine boz fıstık koyup üzerini kapatıp tekrar yuvarlayın. Yuvarladığınız hamurları tepsiye dizip ortalarına boz fıstık koyun. 180 derecede fırına vererek pişirin. Piştikten sonra sıcak, şerbeti ılık olacak şekilde şerbetleyin. Üzerine toz antep fıstığını serpip servis edin.

Bu harika Kaymaklım Tatlısı Tarifi‘ni ekranlarda paylaşan Nurselin Mutfağı yemek tarifi programına emeği geçenlere teşekkürler.


0 yorum:

Yorum Gönder