Anasayfa » , » Tandır Böreği

Tandır Böreği


Tandır Böreği 
Malzemeleri:
HAMURU İÇİN:
4 su bardağı un
Çeyrek paket yaş maya
1 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
İÇ HARCI İÇİN:
Yarım kilo dana kıyma
2 adet kuru soğan
Yarım demet maydanoz
1 su bardağı ceviz
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
ARASINA SÜRMEK İÇİN:
250 gram tereyağı
4 yemek kaşığı tahin
ÜZERİ İÇİN:
1 adet yumurta
Çörek otu
Susam



Hazırlanışı:
Hamuru için un, tuz, maya ve ılık su karıştırılarak yoğurulur. Yoğurulan hamur 3 parçaya bölünür. Her beze ince açılır. İç harç için kıyma zeytinyağı dökülen tavada kavrulur. Soğanlar yemeklik doğranıp kıymaya ilave edilir. İnce kıyılmış maydanoz ve ceviz de tavaya alınarak karıştırılır. Pul biber ve tuzu da katılarak biraz daha çevrilir ve ocaktan alınır. Tereyağı eritilir, içine tahin katılarak karıştırılır. Bu karışım açılan hamurun üzerine sürülür. Bıçak yardımıyla ortasından bir yuvarlak kesilir. Kenarlarından da 8 parça kesilir. Ortaya çıkan 9 parça üst üste konur. Ardından kenarlarından büzülerek bir tabağa alınır. Açılırken yağlarının fışkırmaması için hamur buzdolabına konularak bekletilir. Bu sırada diğer iki hamur da açılıp onlara da aynı işlem uygulanarak buzdolabına konur. Tüm hamurlar bitince buzdolabına koyulan ilk hamur alınarak açılır. Fırın tepsisi tereyağıyla yağlanır. Açılan ilk hamur tepsiye yayılır. Üzerine kıymalı harcın yarısı konur. Diğer hamur da açılarak üzerine kapanır. Harcın kalan yarısı da bu kata yayılır. Son hamur da açılarak böreğin son katı olarak üstüne konur. Üzerine yumurta sürülür. Çörek otu ve susam da serpilerek 170 dereceye ayarlanan fırında üzeri kızarana pişirilir.