Anasayfa » , » Nursel'in Mutfağı Lor Sarması

Nursel'in Mutfağı Lor Sarması

Lor Sarması
Nursel'in Mutfağı Lor Sarması Tarifi
Lor Sarması 
Malzemeleri:
2 bağ pazı
250 gram lor peyniri
3 yemek kaşığı kaymak
2 su bardağı pilavlık bulgur
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı su
ÜZERİ İÇİN:
3 yemek kaşığı kaymak



 Hazırlanışı:
Bulgur yıkanır ve tencereye alınır. Üzerini bir parmak geçecek kadar su konur, suyu ilave edilir ve suyunu çekene kadar pişirilir. Ocaktan alınıp ılıdıktan sonra bulgurun içine lor peyniri ve kaymaktan 1 kaşık konur ve yoğurulur. Pazıların sapları kopartılır ve kaynayan suya atılır. Fazla tutulmadan alınıp soğuk suya sokularak şoklanır. Hazırlanan iç harç pazı yapraklarına sarılır. Sarmalar kaymak sürülen tepsiye dizilir. Kaymağın geri kalan kısmı pazı sarmalarının üzerine dağıtılır, 1 bardak suyu da ilave edilir ve 180 dereceye ayarlanmış fırında 15 dakika kadar pişirilir. Afiyet olsun...


0 yorum:

Yorum Gönder