Kümbet Pasta Tarifi


Kümbet Pasta Tarifi

Malzemeler:
KEKİ İÇİN:
5 adet yumurta
1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı un
Yarım su bardağı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
KREMASI İÇİN:
1 litre süt
5 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
SOSU İÇİN:
2,5 yemek kaşığı toz şeker
1 adet yumurtanın sarısı
2 yemek kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı un
1,5 su bardağı su
ÜZERİ İÇİN:
3 yemek kaşığı file badem



Hazırlanışı:
Yumurtalar ve şeker köpürene kadar mikserle çırpılır. İçine unu, vanilyası, kakaosu ve kabartma tozu katılarak karıştırmaya devam edilir. Kek karışımı yuvarlak bir kalıba konarak 170 dereceye ayarlanmış fırında pişirilir. Kreması için tencereye un, toz şeker ve vanilya konur. Sürekli karıştırılarak sütü ilave edilir. İyice karıştıktan sonra ocağa alınarak koyu kıvama gelene kadar yine karıştırılarak pişirilir ve soğumaya bırakılır. Fırından çıkan ve soğutulan kek ikiye bölünür. Kekin bir katı alınır ve tencereye yerleştirilir. Üzerine kreması konur ve yayılır. Kekin diğer parçası da üzerine kapanır ve soğuması için buzdolabına konur. Sosu için şeker, yumurta sarısı, kakao, un ve su karıştırılarak pişirilir. Kek buzdolabında birkaç saat bekleyip dinlendikten sonra ters çevirilerek servis tabağına alınır. Sosu dökülür. Üzerine file badem serpilir. Dilimlenerek servis edilir.