Kara Orman Pastası Tarifi
Kara Orman Pastası Malzemeleri:
KEKİ İÇİN:
5 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1,5 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
KREMASI İÇİN:
3 su bardağı süt
1 paket krema
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
9 yemek kaşığı toz şeker
3 adet yumurtanın sarısı
1 paket vanilya
GANAJI İÇİN:
400 gram bitter çikolata
2 paket krema
ARASINA KOYMAK İÇİN:
100 gram dondurulmuş vişne
1 yemek kaşığı nişasta
5 yemek kaşığı toz fıstık
2 yemek kaşığı şeker
KENARLARINI SÜRMEK İÇİN:
File şam fıstık
Kara Orman Pastası Hazırlanışı:
1-Kreması için un, nişasta, şeker, 3 yumurtanın sarısı, süt ve krema ocakta kıvama gelene kadar karıştırılarak pişirilir.2-Kıvama gelince vanilyası eklenerek karıştırılır ve soğuması için bekletilir. Ganajı için krema ısıtılır.
3-Kaynamadan bitter çikolata eklenir ve altı söndürülerek çikolata eriyene kadar karıştırılır. Ganaj sürülecek kıvama gelene kadar soğuması için o da bekletilir.
4-Keki için yumurtalar ve şeker köpürene kadar çırpılır. Un, kabarma tozu, vanilya ve kakao elenerek karışıma eklenir ve bir spatula ile karıştırılır.
5-Kek karışımı yağlı kağıt serilmiş tepsiye dökülerek 175 dereceye ayarlanmış fırında 12 dakika pişirilir. Kek tepsiden soğuması için çıkartılır.
6-Kekten su bardağıyla ya da o büyüklükte bir kalıpla yuvarlaklar çıkartılır. Dondurulmuş vişne bir tencereye alınarak üzerine şeker katılır ve kaynatılır.
7-Başka bir kapta nişasta yarım çay bardağı kadar suyla inceltilir ve o da ısıtılır. Her ikisi de kaynama noktasında birleştirilerek karıştırılır.
8-Ganaj akışkan olmayan kıvama gelince mikserle çırpılır ve bir sıkma torbasına konur.
9-Yuvarlak keklerin yarısına kremadan konur. Üzerine vişne sosundan birer kaşık koyulur. Kalan diğer kekler üzerine kapatılır.
10-Kremadan sadece kenarlarına ince bir tabaka sürülür ve bu kısımlar file fıstığa batırılır.
11-Ganaj üzerine istenilen şekilde sıkılır. Kara orman pastaları dolapta birkaç saat bekletildikten sonra servis edilir.
Ayrıca : Lokumlu Kek Tarifi bakmanızı öneririm