Anasayfa » , » Nurselin Mutfağı Sumaklı Karışık Dolma Tarifi

Nurselin Mutfağı Sumaklı Karışık Dolma Tarifi

sumakli-karisik-dolma-tarifi-izle-nurselin-mutfagi

Sumaklı Karışık Dolma Tarifi
Malzemeleri:
500 g bıçak arası kuzu eti.
2 su bardağı sumak suyu.
4 adet patlıcan.
100 g asma yaprağı.
10 adet kırmızı dolmalık biber.
10 adet yeşil dolmalık biber.
6 adet kuru soğan.
3 adet domates.
6 adet sivri biber.
5 su bardağı pirinç.
1,5 su bardağı sıvıyağ.
5 yemek kaşığı domates salçası.
2 yemek kaşığı biber salçası.
Kuru nane.
Karabiber.
Tuz.



Sivri biberler, kuru soğanlar ve domatesler küçük küçük doğranır. Yıkanıp süzülen pirinç katılır ve eti konur. Salçaları bırakılır. Sıvıyağ gezdirilir. Kuru nane, karabiber ve tuz atılıp özleşene kadar yoğurulur.
Soğanlara tam orta çizgisine gelecek kadar kesik atılır ve haşlanır. Yumuşayınca sudan alınıp kabuk kabuk ayrılır.
Hazırlanan harç ikiye ayrılıp oyulan patlıcanlara, yeşil ve kırmızı biberlere doldurulur. Aynı zamanda asma yapraklarına ve soğan kabuklarınada sarılır. Tencerenin dibine ilk asma yaprakları dizilir. Sonrasında doldurulan bütün sebzeler yerleştşrilir. Tuz serpilir. Ağırlık yapması için dolma taşı veya tabak konur. Suda bekletilen sumağın suyu ve birazda normal su bırakılıp pişirilir.