Anasayfa » , » Bayram Tatlısı Tarifi

Bayram Tatlısı Tarifi

bayram-tatlisi-tarifi-izle-nurselin-mutfagi

Bayram Tatlısı Tarifi
Malzemeleri:
HAMURU İÇİN.

2 yemek kaşığı yoğurt.
1 yemek kaşığı sirke.
Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı
Yarım su bardağı sıvı yağ.
1 adet yumurta.
1 paket kabartma tozu.
Aldığı kadar un.
İÇ HARCI İÇİN.
1 su bardağı ceviz.
ŞERBETİ.İÇİN. 2 su bardağı şeker.
3 bardak su.



Şeker ve su tencereye alınır ve şerbeti pişirilir. Kıvama gelince ocaktan alınıp soğumaya bırakılır. Eritilen tereyağından yarım bardak alınır ve yine yarım bardak sıvıyağ ile geniş bir kaba alınır. Yoğurt ve sirke eklenir. Yumurta kırılır. Kabartmatozu ve aldığı kadar unla kulak memesi kıvamında hamur yoğurulur. Ceviz büyüklüğünde parçalar alınır. Merdane yada elle çay tabağı büyüklüğünde tam yuvarlak olmayacak şekilde uzunlamasına açılır. 2 kenarından bıçakla 3-4 kesik atılır. Çekilmiş ceviz konur ve saç örgüsü şeklinde kapqtılarak tepsiye dizilir. 180 derecede fırına verilir.
Fırından çıkıp kaynarlığını atınca soğuyan şerbet gezdirilerek sunuma alınır.


0 yorum:

Yorum Gönder