Anasayfa » , » Armut Tatlısı Tarifi

Armut Tatlısı Tarifi






 Armut Tatlısı Tarifi

Malzemeleri:
-12 adet armut
-2 su bardağı şeker
-4 adet karanfil
-Yarım bardak su
Üzeri için
-Kaymak
-Ceviz

Armutların alt kısımları tencerede düzgün durması için biraz kesilir ve İçi oyulur. Yıkanır ve sap kısımları üstte kalacak şekilde tencereye dizilir. Şeker ve yarım bardak su konup yumuşayana kadar ortalama 10 dakika haşlanır. Ocaktan alınıp, kaynarlığını atınca çekilmiş ceviz ve tarçınla hazırlanan harçla içleri doldurulur. Ağız tarafları altta kalacak şekilde fırın tepsisine dizilir. Armutların haşlama suyu ve toz şeker ve üzerine gezdirilir. Aralara kokusunu vermesi için karanfil atılır. 180 derecede fırına verilir. Fırından çıkınca kaymak ve ceviz ile servis edilir.



0 yorum:

Yorum Gönder