Anasayfa » , » FINDIKLI PASTA Tarifi

FINDIKLI PASTA Tarifi



FINDIKLI PASTA Tarifi:
FINDIKLI PASTA Malzemeleri:
KEKİ İÇİN:
3 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kakao
GANAJI İÇİN:
200 gram bitter çikolata
200 gram süt kreması
KREMASI İÇİN:
2 yemek kaşığı labne peyniri
1 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
SÜSLEMEK İÇİN:
1 su bardağı file fındık



FINDIKLI PASTA Hazırlanışı:
Geniş bir kaba 3 yumurta kırılır, 1.5 su bardağı şeker ile kar kıvamına gelinceye kadar çırpılır. İçine 1 bardak süt, 1 bardak sıvıyağ eklenip karıştırılır. Üzerine 2 su bardağı un, kabartma tozu ve vanilya ilave edip tekrar çırpılır. Hazırlanan karışım iki eşit parçaya ayrılır. Bir karışıma kakao eklenip karıştırılır (kakaolu karışımn sert olmaması için az süt ile kıvamı açılabilir). 18 cm çapında iki adet kelepçeli kek kalıbının altına fırın kağıdı serilir. Sade ve kakaolu kek karışımı kalıplara paylaştırılır. Kekler önceden ısıtılmış 160 derece fırına verilir. Ganajı için 1 paket süt kreması tencereye alınır. Kaynamaya yakın ocağın altı kapatılıp içine bitter çikolata atılır ve karıştırılarak erimesi sağlanır. Kreması için labne peyniri, tereyağI ve pudra şekeri iyice çırpılır. Pişen kekler ılıdıktan sonra kalıplarından çıkarılır. Kakaolu kekin üzerindeki bombesi bıçakla alınır. Labne peynirli krema sürülür ve diğer kek üzerine kapatılır. Pastanın tüm yüzeyi soğuyup kıvamlanan ganajla sıvanır ve file fındıkla süslenerek soğuduktan sonra servis edilir.
Nurselin Mutfağı FINDIKLI PASTA tarifi ve diğer tarifleri sitemizden takip edebilirsiniz.




0 yorum:

Yorum Gönder