Firenk Tavası Tarifi

Nurselin mutfağı yemek tarifi showtv programında yapılacak olan  yöresinden Firenk Tavası Tarifi  izle yayınlandıktan az sonra. Sitemizde sizinle gösteriyoruz. Nurselin Mutfağında hafta içinde saat 12:00 de birbirinden farklı tariflere yer veriliyor. Nurselin mutfağı yemek tarifi programında yöresel tariflere ağırlık verilmesi ilgiyi artırıyor. Ülkemizin bir çok ilinden yemek tariflerini Nurselin Mutfağında izleyebilirsiniz.Bu gün nurselin mutfağında yapılan yemek tariflerini  yöresinden.  tarzı verilen yemek tarifleri televizyonda izledik..Firenk Tavası Tarifi
Nurselin Mutfağı yemek tarifi programı show tv de Nursel Ergin tarafından sunulmakta. Nursel Erginin sunumunda şimdiki bölümde  ilinden tariflerin nasıl hazırlandığı hazırlanışını ve yapılışını izledikten sonra blogdan sizlerle tarifleri paylaşıyoruz. Firenk Tavası Tarifi

Nurselin Mutfağı Firenk Tavası Tarifi

Malzemeleri:
1,5 kilo aynı boy domates.
750 g orta yağlı dana kıyma.
Yarım demet maydanoz.
1 adet kuru soğan.
1 yemek kaşığı biber salçası.
1 yemek kaşığı domates salçası.
1 çay kaşığı yenibahar.
1 çay kaşığı karabiber.
1 tatlı kaşığı pulbiber.
1 tatlı kaşığı tuz.
SOSU İÇİN. 
1 yemek kaşığı domates salçası.
Yarım.çay bardağı sıvı yağ.
Yarım bardak su.
1 tqtlı kaşığı tuz.
2 adet kesme şeker.
Kıyma geniş bir kaba alınır. Soğan rendelenir. Küçük doğranan maydanoz eklenir. Yenibaharı, karabiberi, pul biberi ve tuzu atılır. Biber ve domates salçası bırakılır ve özleşene kadar yoğurulur.
Bütün domateslerin sap kısımları altta kalacak şekilde çevrilir. Üzerlerine çok derin olmayacak şekilde bıçakla 3 4 kesik atılır. Oluşan yarıkların içi köfte harcı ile doldurulur.
Sıvı yağ gezdirilen büyük ve derin tavaya salça bırakılır. Tuz atılır ve su verilip inceltilir. Hazırlanan domatesli köfteler sosun üzerine dizilir. Tanlandırmak adına şeker atılır. Domatesler suyunu salana kadar harlı salınca kısık ateşte pişirilir. Piştikten sonra cam kaba alınır ve 250 derecede 10-15 dakika fırına verilir.