Anasayfa » , » Burmalı Çörek Tarifi

Burmalı Çörek Tarifi



Burmalı Çörek Tarifi

Malzemeleri:
Hamuru için:
- 4 su bardağı un
- 2 adet yumurta.
- 1 çay kaşığı sirke.
- 1 çay kaşığı tuz.
- 1 çay bardağı zeytinyağı.
- 1 bardak su.

Açmak için:
- nişasta ve un.

İç Harci için:
- 2 su bardağı ceviz.
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı sıvı yağ.



Hazırlanışı:
Geniş bir kaba 2 adet yumurta kırılır. 1 çay kaşığı sirke eklenir. Tuzu atılır. 1 çay bardağı zeytinyağı ve 1 bardak su bırakılır. Ortalama 4 bardak unla yumuşak kıvamlı hamur yoğurulur. Yapılan hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alınır. İnce olarak açılır. Üzerine eritilen tereyağı ve sıvıyağ karışımı gezdirilir. Çekilmiş ceviz serpilir. 2. Kat yufka ile üzeri kapatılıp tekrar yağ karışımı gezdirilip rulo şeklinde sarılır. Bezeler bitene kadar bu işlem uygulanır. Üzeri yağlanan fırın tepsisine yapılan rulolar dolanarak yerleştirilir. Kalan yağ karışımı gezdirilip 180 derecede fırına verilir.
Burmalı çörek fırından çıkınca sunuma hazırdır.