Kitel Tarifi


  Kitel Tarifi



Malzemeleri:
- 2 su bardağı köftelik bulgur. 
4 su bardağı yarma. 
- 750 g kuzu kıyma. 
- 2 adet kuru soğan. 
- 2 yemek kaşığı reyhan. 
- yarım bardak pirinç. 
- 1 tutam maydanoz. 
- 1 yemek kaşığı tuz. 
- 1 tatlı kaşığı karabiber.


Hazırlanışı:
- köftelik bulgur ve yarma geniş bir kaba alınır. Tuz atılıp sıcak su ile ıslatılır. Bu şekilde yarım saat beklemesi gerekir. Bekledikten sonra özleşene kadar yoğurulur. 
- dana kıyma bir kaba alınır. İçine küçük küçük doğranıp suyu sıkılan soğanlar konur. Reyhanı eklenir. Tuzu ve karabiberi atılır. Haşlanıp suyu süzülen pirinç ve doğranan maydanoz ilave edilip harmanlanır. 
- yoğurulan harçtan ceviz büyüklüğünde bezeler alınır. Su yardımıyla büyükçe açılır. İçine hazırlanan kıymalı harçtan bırakılır ve üzerinden kapatılır. Elde çevrilerek büyütülür. Özelliği çay tabağı büyüklüğünde olmasıdır. Tuz atılan kaynar suda haşlanır. Suyun yüzüne çıkınca sunuma alınır.


0 yorum:

Yorum Gönder