Kaşık Pasta Tarifi




  Kaşık Pasta Tarifi

Malzemeleri:
- 4 su bardağı un.
- 5 adet yumurta.
- 2 su bardağı şeker.
- 1,5 su bardağı yoğurt.
- 2 kaşık tereyağ.
- 1 çay kaşığı karbonat.
- 1 paket kabartmatozu.


Hazırlanışı:
Geniş bir kaba 5 adet yumurta kırılır. 2 tanesinin sarısı üzerlerine sürmek üzere kenara ayrılır. 2 bardak şekeri eklenir ve çırpılır. Şeker eriyince yoğurdu ve tereyağı konur. Karbonat ve kabartöatozu ilave edilip ortalama 4 bardak unla hamuru hazırlanır. Oldukca cıvık kıvamda olacaktır. Üzerine sıvıyağ gezdirilen fırın tepsisine hazırlanan karışımdan kaşıkla bırakılır. Hamurun içine isteğe bağlı olarak çekilmiş fıstık katabilirsiniz. 180 fırına verilir.
Kaşık pastamız sunuma hazırdır. Afiyet Olsun.


0 yorum:

Yorum Gönder