Anasayfa » , , » Nurselin Mutfağı Hanım Kebabı Tarifi

Nurselin Mutfağı Hanım Kebabı Tarifi

Nurselin mutfağı programında yapılacak olan Hanım Kebabı tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle.


HANIM KEBABI



Malzemeler:
Köfteler için:
500 gr dana kıyma
1,5 bardak kısırlık bulgur
2 kuru soğan
2 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
2 tatlı kaşığı tuz

Sosu İçin:
5 domates
10 sivri biber
yarım çay bardağı sıvı yağ

Hazırlanışı:
Soğanlar rondoda doğranarak bulgur, kıyma,pul biber, karabiber, ve tuz ile birlikte iyice yoğrulur ve köfteler hazırlanarak sıvı yağda kızartılır.Biberler iri doğranarak sıvı yağda kızartılır. Domateler küçük küçük doğranarak ayrı bir sos tenceresinde pişirilir. Sunum kabına köfteler alınır kenarlarına kızartılan biberler koyulur. Üzerine domates sosu gezdirilerek servis edilir.




0 yorum:

Yorum Gönder