Anasayfa » , » Nurselin Mutfağı HALBUR HURMASI Tarifi

Nurselin Mutfağı HALBUR HURMASI Tarifi



Halbur Hurması Tarifi Nurselin Mutfağı 

Malzemeler:
1 çay bardağı ölçüsünde sıvıyağ
1 çay bardağı ölçeğinde yoğurt
1 tatlı kaşığı ölçüsünde tarçın
1 çay bardağı ölçeğinde ceviz içi
1 paket kadar kabartma tozu
Alabildiği kadar un



Şerbeti İçin Malzemeler:
2 su bardağı ölçüsünde toz şeker
2 su bardağı ölçeğinde su
1 damla kadar limon suyu

Halbur Hurması YAPILIŞI Nurselin Mutfağı:
Boş bir kabın içerisine yoğurt, sıvıyağ ve tarçını koyup yavaş yavaş karıştıralım ve üzerlerine ceviz içini ilave edelim. Bir süre bunları karıştırdıktan sonra un ve kabartma tozunu da ilave edip yumuşak kıvamda olan bir hamur elde edelim. Hamurdan ufak parçalar kopartıp rendenin üzerinde elimiz ile yuvarlayalım ve şeklini almasını sağlayalım. 180 derece fırınımızda pişirelim ve piştikten sonra üzerine şerbeti döküp 1 saat dinlendirelim.  Nurselin Mutfağı Halbur Hurması Tarifi servise hazırdır.
AFİYET OLSUN.



0 yorum:

Yorum Gönder