Anasayfa » , » Paşa Böreği Tarifi Nursel'in Mutfağı

Paşa Böreği Tarifi Nursel'in Mutfağı



Paşa Böreği Tarifi Nursel'in Mutfağı Aydın Mutfağı 

Hamuru İçin Güncel Malzemeler:

3 su bardağı kadar un
2 tane yumurta
1 tutam kadar tuz
Yarım bardak su

Paşa Böreği İçi Güncel Malzemeleri:

500 gram kadar kıyma
1 tane kuru soğan
1 tatlı kaşığı kadar karabiber
2 paket dolmalık fıstık
Yarım demet maydanoz
1.5 su bardağı sıvı yağ

Üzeri İçin Malzemeler:

1 yemek kaşığı kadar tereyağı
1 çay kaşığı kadar toz biber
Sarımsaklı Yoğurt

Paşa Böreği Yapılışı:

Yoğurma kabımıza unu koyup üzerine 2 tane yumurta kırıyoruz. 1 tutam tuzumuzu da ekleyip yarım bardak su ile sert bir kıvamda olacak hamur olana kadar yoğurulur. Hamuru üzerini örtüp dinlenmeye bırakıyoruz. İçini hazırlamak için yarım kilogram kıymayı kendi yağında suyunu çekene dek kavuruyoruz. Et suyumuzu ısıtıyoruz. Kuru soğanımızı robotta çekiyoruz. Kıymaya soğanda eklenerek pişme sürdürülür. İçerisine karabiber, fıstık ve yarım demet maydanozu da ekleyip biraz pişirip ocaktan alıyoruz. Ayrıca bir tavada sıvıyağı kızdırıyoruz. Dinlenmiş hamur 4 eşit parçaya bölünür. Her bezeyi orta boy tava büyüklüğünde açıyoruz. Hamurları 2 yüzü kızarana kadar kızartıyoruz. Kızaran hamurlar et suyuna batırılarak ıslanması sağlanır. İlk hamurumuzu tepsiye alarak üzerini kıymalı iç ile döşüyoruz. Sonra tüm hamurları üst üste alarak bu işlemi uyguluyoruz. Kalan et suyunu da böreğin üzerine döküyoruz ve önceden ısınmış 180 derece fırında pişirip üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağında kızdırılan biber sosunu da gezdirerek servise hazır hale getiriyoruz.