Anasayfa » , » Nursel'in Mutfağı KARAMELLİ İNCİRLİ TATLI

Nursel'in Mutfağı KARAMELLİ İNCİRLİ TATLI



Nursel'in Mutfağı KARAMELLİ İNCİRLİ TATLINursel'in Mutfağı Karamelli İncirli Tatlı Tarifi 

Keki İçin Malzemeler:
4 adet yumurta
1 su bardağı kadar şeker
3 yemek kaşığı kadar kakao
1 paket vanilya
1 paket kadar kabartma tozu
4 yemek kaşığı ölçüsünde süt
1 su bardağı kadar un

Muhallebisi İçin Malzemeler:
1 litre kadar süt
1 su bardağı ölçüsünde şeker
6 yemek kaşığı kadar un
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı kadar margarin

Karameli İçin Malzemeler:
1 su bardağı ölçüsünde şeker
2 su bardağı ölçüsünde su

Üzeri İçin Malzemeler:
12 adet kurumuş incir
1 avuç kadar yeşil fıstık
1 avuç kadar badem
1 avuç kadar kuş üzümü

KARAMELLİ İNCİRLİ TATLI YAPILIŞI:

İlk olarak kekimizi hazırlıyoruz. Bir kaba yumurta, şeker, un, kakao, vanilya, kabartma tozu ve sütü de koyarak çırpıyoruz. Karışımı yağlamış olduğumuz dikdörtgen biçimindeki tepsiye döküp 180 derece de 35 dakika kadar pişirin. Kek piştikten sonra üzerine 1 su bardağı soğuk sütü döküyoruz. İncirlerimizi minikçe doğruyoruz. Şekeri tencerede eriyene kadar karıştırmaya devam ediyoruz. Eridikten sonra içerisine 2 bardak soğuk suyu ekliyoruz. İçerisine doğranan incirleri de ekleyin. Pişen kekimizi başka bir tepsiye alıyoruz ve tepsisini yıkayıp azca yağ döküyoruz. İncirlerimizi tepsiye serpiştiriyoruz. Kuş üzümü, yeşil fıstık ve bademi de serpiştiriyoruz. Muhallebisini hazırlamak için ise 1 litre sütümüzü tencereye döküp içerisine 6 yemek kaşığı un ve 1 tatlı kaşığı margarin, 1 paket vanilyayı 2 dakika kadar kaynatıp hazırlanan muhallebiyi incilerin üzerine döküyoruz. 1 gece bekleyince ters çevirip tepsisini alıyoruz ve servise hazırdır.