Anasayfa » , » Nevşehir Mantısı Tarifi Nurselin Mutfağı

Nevşehir Mantısı Tarifi Nurselin Mutfağı



Nevşehir Mantısı Tarifi Nurselin Mutfağı 
Malzemeler:

500 gram kadar kuzu kıyması
300 gram kadar dana eti
3 su bardağı ölçüsünde nohut
1 tane domates
2 tane kuru soğan
4 tane yeşil biber
3 tatlı kaşığı kadar salça
2 çay kaşığı kadar karabiber
2 çay kaşığı kadar toz biber
1 çay kaşığı ölçüsünde kimyon
1 bağ maydanoz
1 tane orta boy yumurta
Süzme yoğurt
Sarımsak
Nane
Alabildiği kadar un

Nevşehir Mantısı Yapılışı:

İlk olarak hamurunu hazırlamakla başlıyoruz. 1 tane yumurtanın içerisine 2 çay kaşığı kadar tuz atıyoruz. Yavaş yavaş su döküp sert bir hamur olmasını sağlıyoruz ve hamuru dinlenmeye alıyoruz. Hamur dinlenirken bir yandan da sosumuzu hazırlıyoruz. Dana etini sıvı yağda kavurmaya başlıyoruz ve içerisine biber ve soğanları atıp pişiriyoruz. Sonra 1 tatlı kaşığı kadar salçayı kokusunu çıkartana dek pişiriyoruz. İçini hazırlamak içinse kıyma ve minicik doğranan soğanalrı karabiber, tuz ve kırmızı toz biber ekleyip karıştırıyoruz sonrada içine maydanoz ve salça katıyoruz. Hamuru açıp küçük kareler kesip ortasına kıymalı harcı koyup hamurların ortasını açık bırakacak şekilde sıkıştırıp kapatıyoruz. Tüm mantıları yağlı tepsiye dizip 180 derece fırında pişiriyoruz. Pişince üzerine sarımsaklı yoğurt döküp servis edebilirsiniz.






0 yorum:

Yorum Gönder