- 6 Su bardağı kadar un
- 1 Çay bardağı ölçüsünde süt veyahut yoğurt
- 1 Paket yaş maya
- 1 tane küp şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Sıvı yağ ve yeterince ılık su
HARCI İÇİN:
- 500 gr kadar yağlı bir kıyma
- 3 Çay kaşığı miktarında tereyağı
- 1 Adet kuru soğan (küp küp doğranacak)
- 1 Adet yeşil biber
- 1 Tane domates
- 1 Çay kaşığı kadar salça
- Kararınca tuz
- Toz halinde kırmızı biber
- Yarım bağ maydanoz
Üzerine:
- Sarımsaklı Yoğurt
Yağlama Yapılışı:
1 bardak ılık suyumuza maya ve küp şekeri de ekleyerek eritiyoruz. Diğer malzemeleri de koyarak cıvık bir kıvamda yoğurmaya başlıyoruz. Kabın kenarlarında kalan hamurları sıvı yağ yardımı ile sıyırıyoruz. 30 dakika kadar üzerini örtüp ekşimesini bekliyoruz.
Bir yandan da harcı için yağlı olan kıymamızı ezerek kavurmaya başlıyoruz. Sonra sırayla soğan, biber, domates , salça ve baharatları ilave edip kavurmaya devam ediyoruz. Üzerine 2 parmak kadar su ekleyip 1 parmak kalana kadar pişiriyoruz. Sonra maydanozlarımızı ekliyoruz.
Kabaran hamurdan avuç içi kadar koparıp merdana ile açıyoruz. Açtığımız bu hamurları sacda yada teflon bir tavada kızartıyoruz. Hamurlar kızardıktan sonra üzerlerini hazırladığımız harç ile dolduruyoruz.
Bıçak ile 4 e böldükten sonra her bir dilimi tabaklara yerleştirip yanına da yoğurdu koyup servise hazır hale getiriyoruz.