Anasayfa » , » Pazılı Krep Katları Tarifi

Pazılı Krep Katları Tarifi


Arda'nın Mutfağı Pazılı Krep Katları
Pazılı Krep Katları Tarifi

Malzemeleri:
Krep hamuru için;
4 su bardağı süt
4 adet yumurta
2 tutam tuz
4 su bardağı un
İç harcı için;
1 adet soğan
3 bağ pazı – irice doğranmış
10- 15 adet mantar  - dilimlenmiş
Beşamel sos için;
4 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı un
4 su bardağı süt
1 su bardağı taze kaşar - rende
Muskat
Tuz
Beyaz biber
Üzeri için;
Taze kaşar – rende



Hazırlanışı:
Krep malzemelerini bir kasede karıştırıp boza kıvamına getirin. Teflon tavayı kızdırıp çok az sıvıyağ dökün. Karışımdan kepçeyle alıp tavaya yayın. Krepleri arkalı önlü pişirin.
Bir tavada önce yemeklik doğradığınız soğanları soteleyin ardından mantarları ve pazıyı ekleyin, baharatlandırın ve soğuması için kenara alın.
Beşamel sos için, tereyağını bir tencerede eritin. unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Sütü ilave edip, sos kaynayana ve kalınlaşana kadar karıştırın. Tuz, beyaz biber ve muskatla tatlandırın. En son peyniri ekleyip erimesini sağlayın.
Krebi bütün olarak fırına dayanıklı bir tepsiye koyun. Üzerine pazılı ve mantarlı harçtan koyun ve çok az beşamel sostan yayın. Tüm katları bu şekilde hazırlayın, Son krebi en üste koyduktan sonra kalan sosu üzerine dökün. Yanlarından akmasını sağlayın ve üzerine rendelenmiş kaşar serpip 180 derece önceden ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin ve sıcak olarak servis edin.

Bir tavada tereyağını eritin, ardından soğanları ekleyip kavurun, soğanlar yumuşamaya başlayınca kıymayı ilave edin baharatlandırın ve iyice kavurun. Kıymalar pişince cevizi ekleyin karıştırın ve soğuması için kenara alın.