Peynirli Dereotlu Poğaça Tarifi - Peynirli Dereotlu Poğaça Nasıl Yapılır?
Peynirli Dereotlu Poğaça Tarifi
Peynirli Dereotlu Poğaça Tarifi Malzemeleri:
125 gr tereyağı – erimiş
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
Tuz
1 adet yumurta
1 yumurta akı
1 paket kabartma tozu
5 su bardağı un
180 gr beyaz peynir – rende
½ bağ dereotu
Üzeri için;
1 yumurta sarısı
Peynirli Dereotlu Poğaça Tarifi Hazırlanışı:
Tüm sıvıları bir kaba koyup iyice karıştırın. Ardından un, kabartma tozu ve tuzu bir kapta eleyip sıvı karışıma ekleyin ardından beyaz peynir ve ince kıyılmış dereotunu ekleyip tüm malzemeler iyice karışıncaya kadar yoğurun.
Hamur hazır olduktan sonra cevizden biraz daha büyük parçalar kopartın. Hamuru elinizin içinde düzleştirerek açın ve ardından ikiye katlayın ve tekrar ikiye katlayıp muffin tepsisine yerleştirin. Yumurta sarısını çok az su ile açın ve fırça yardımı ile poğaçaların üzerine sürüp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dakika pişirin.
Peynirli Dereotlu Poğaça Tarifi
|