Anasayfa » , » Goralı Tarifi

Goralı Tarifi


Ardanın Mutfağı Goralı Tarifi

Goralı Tarifi Malzemeleri:
4 adet sosis
2 yemek kaşığı domates salçası
2 su bardağı su
2 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Amerikan Salatası için;
2 adet havuç – küp doğranmış
2 adet patates – küp doğranmış
1 su bardağı bezelye – donuk
Mayonezi için;
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı hardal
1-2 damla limon suyu
1-2 damla elma sirkesi
Zeytinyağı – aldığı kadar
Tuz
Birleştirmek için;
4 adet sandviç ekmeği
4 adet kornişon turşu



Goralı Tarifi Hazırlanışı:
Bir tencereye salça, su, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın, kaynamaya bırakın. Sarımsakların üzerine bıçak yardımı ile hafifçe vurun ve bütün olarak suyun içine atın. Salçalı suyunuz kaynadığında üzerlerine çizik attığınız sosisleri tencereye alıp kısık ateşte hem suyunu çekene kadar hem de sosisler iyice şişene kadar pişirin.
Amerikan salatası için olan malzemeleri kanayan tuzlu suda ayrı ayrı haşlayın ve bir kapta birleştirin.
Mayonez için yumurta sarısı ve hardalı iyice çırparak bir birine yedirin, zeytinyağını sicim gibi dökerek ve sürekli çırparak karışıma yedirin.
Not: Mayonez yaparken zeytinyağını çok yavaş ilave etmeniz önelidir, aksi taktirde mayonez kesilecektir 1 yumurta sarısı litrelerce zeytinyağı alabildiği için ne kadar mayoneze ihtiyacınız varsa o kadar yağ eyleyebilirsiniz.
Ardından, limon suyu ve sirkeyi ilave edin. Tuz ile lezzetlendirin. Kıvamı çok koyu ise su ile hem kıvamını hem de rengini açabilirsiniz. Mayonezinizi hazırladıktan sonra garnitürleri ekleyip karıştırın.
Birleştirmek için; Sandviç ekmeklerinizi sosisleri pişirdiğiniz salçalı su ile ıslatın, ardından Amerikan salatasını ekmeğin içine sürün, sosisi ve turşuyu da ekmeğin arasına koyup servis edin.