Anasayfa » , » Karnı Yarık Poğaça Tarifi

Karnı Yarık Poğaça Tarifi


Nurselin mutfağı bugün Karnı Yarık Poğaça tarifi verildi. Her gün saat: 12.00 de Show TV de yayınlanan programın sunuculuğunu Nursel Ergin Yapmaktadır.

Karnı Yarık Poğaça Tarifi

Karnı Yarık Poğaça Malzemeleri:
1 paket kuru maya
1 su bardağı süt
Nurselin Mutfağı Karnı Yarık Poğaça Tarifi Çay Saati1 su bardağı su
1 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
4 su bardağı un
İÇ HARCI İÇİN:
2-3 adet kırmızıbiber
4-5 adet yeşilbiber
200 gram beyaz peynir
ÜZERİ İÇİN:
1 yumurtanın sarısı



Karnı Yarık Poğaça Hazırlanışı:

Kuru maya yoğurma kabında ılık su ve ılık sütle yumuşatılır. Sıvıyağ, şeker, tuz katılır ve unu yavaş yavaş eklenerek hamur yoğurulur. Hamur mayalanması için kenara alınır. İç harcı için biberler küçük doğranır ve ezilmiş peynirle karıştırılır. Mayalanmış hamur hafif yoğurularak gazı alınır ve pişerken aşırı kabarması engellenir. Limon büyüklüğünde parçalar koparılır. Elle tezgâhın üzerinde oval şeklinde bastırılır. Bıçakla kenarlarına gelmeyecek şekilde karşılıklı çizikler atılır. İç harç iki çiziğin ortasına konur. İki kenar harcın üzerine kapatılır. Karnıyarık poğaçalar yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülerek 180 dereceye ayarlanmış fırında pişirilir.

Nurselin Mutfağı Karnı Yarık Poğaça Tarifi İzle