Nurselin mutfağı bugün Çatal tarifi verildi. Her gün saat: 12:00 de Show TV de yayınlanan programın sunuculuğunu Nursel Ergin Yapmaktadır.
Çatal Tarifi
Çatal Malzemeleri:
4 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
1 tatlı kaşığı mahlep
ÜZERİ İÇİN:
1 adet yumurtanın sarısı
Çörekotu
Çatal Hazırlanışı:
Yoğurma kabına tereyağı, sıvı yağ, yoğurt, toz şeker, tuz, mahlep, kabartma tozu karıştırılır. Unu yavaş yavaş ilave edilerek kıvama gelene kadar yoğurulur. Hamurdan küçük parçalar koparılır, elle şerit halinde yuvarlanır. Ortadan ikiye bölünür ve iki şerittin uçları birbirine tutturulur. Orta boşluğu ayarlanır ve yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirilir. Üzerine yumurta sarısı sürülüp çörekotu serpilir. Çatallar 180 dereceye ayarlanmış fırında pişirilir.
Nurselin Mutfağı Çatal Tarifi İzle Çay Saati
Nurselin Mutfağı Çatal Tarifi İzle
|