Nurselin Mutfağı Ispanaklı Börek Tarifi:
Nurselin Mutfağı Ispanaklı Börek Malzemeleri:
HAMURU İÇİN:
1 kilo un
1 tatlı kaşığı tuz
Su
İÇ HARCI İÇİN:
Yarım kilo ıspanak
3 yemek kaşığı tuzlu yoğurt
1 kaşık biber salçası
Yarım su bardağı zeytinyağı
AÇMAK İÇİN:
Zeytinyağı
Ispanaklı Börek Hazırlanışı:
Hamur için un, su ve tuz karıştırılarak kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurulur. İç harç için de ıspanak, tuzlu yoğurt, biber salçası ve zeytinyağı harmanlanır. Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapılır ve hamur, eller bolca zeyinyağı ile yağlanarak, tezgah üzerinde açılır. Her beze için eller ve tezgah tekrar yağlanır. Elle açılan ince ve yuvarlak hamurun önce iki kenarı birbirinin üzerine gelecek şekilde ortada birleştirilir. Sonra diğer iki kenar da aynı şekilde katlanır. Kare görünümü alan hamurun ortasına ıspanaklı harçtan konulur. Köşeler ortaya gelecek ve açılmayacak biçimde hamur kapatılır. Börekler 220 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Nurselin Mutfağı Ispanaklı Börek tarifi ve diğer tarifleri sitemizden takip edebilirsiniz.
Anasayfa »
Börek Tarifleri
,
Ispanaklı Börek Tarifi
,
Nurselin mutfağı
» Nurselin Mutfağı ISPANAKLI BÖREK Tarifi
Nurselin Mutfağı ISPANAKLI BÖREK Tarifi
Sizin diğer Padişah Lokumu Tarifi ilginizi çekebilir.
Nurselin Mutfağı Ispanaklı Börek Tarifi İzle
|