Anasayfa » , » Nurselin Mutfağı Kaytaz Böreği Tarifi

Nurselin Mutfağı Kaytaz Böreği Tarifi

kaytaz-boregi-tarifi-izle-nurselin-mutfagi
Nurselin mutfağı show tv tarif programında yapılacak olan Antakya ilinde Kaytaz Böreği tarifi seyret programdan hemen sonra. Blogumuzda sizinle paylaşıyoruz. Nurselin Mutfağı nda her gün birbirinden lezzetli yemek tariflerine yer veriliyor. Özellikle farklı ilerden tariflere ağırlık verilmesi tv programında ilgiyi artırmakta. Türkiyenin bir çok ilinden yemek tarifleri Nurselin Mutfağında yemek tarifleri programında izleyebilirsiniz.
Kaytaz Böreği Tarifi
Malzemeleri:
HAMURU İÇiN

1 kilo un.
Yarım paket yaş maya.
1 fiske tuz.
Ilık su.
İÇ HARCI İÇİN.
500 g dana kıyma.
5 adet kuru soğan.
2 yemek kaşığı domates salçası.
2 yemek kaşığı nar ekşisi.
Karabiber.
Tuz.
AÇMAK İÇİN.
2 yemek kaşığı tereyağ.
Yarım çay bardağı sıvıyağ.
Geniş bir kaba 1 kilo un konur. Ortasında havuz açılır. Şekeri ve yarım paket mayası bırakılır. Tuz atılır ve aldığı kadar su ile kulak memesi kıvamında hamur yoğurulup 20 dakika dinlendirilir.
Dana kıyma bir kaba alınır. Domates salçası ve nar ekşisi bırakılır. Doğranan soğanlar katılır. Karabiberi ve tuzu atılıp harmanlanır.
Dinlenen hamurdan yağlanan elle ceviz büyüklüğünde bezeler elde edilir. Her beze eritilmiş tereyağı ve sıvıyağ karışımına batırılarak tatlı tabağı büyüklüğünde elle açılır. Önce iki kenarından kapatılır. Sonra çıkan dikdmrtgen şeklin uzun kısımları üstüste kapatılarak kare şekili verilir. Yağlanan fırın tepsisine alınır. Üzerlerine hazırlanan kıymalı harç konur ve 200 derecede önceden ısıtılan fırına verilir.