Paşa Böreği Tarifi
Malzemeleri:
Yarım kilo un.
3 adet yumurta.
1 tatlı kaşığı tuz.
Aldığı kadar su.
İÇ HARCI İÇİN. 500 g dana kıyma.
1 adet kuru soğan.
1 tutam maydanoz.
1 tatlı kaşığı tuz.
1 tatlı kaşığı karabiber.
ÜZERİ İÇİN.
100 g süzme yoğurt.
Yarım çay bardağı zeytinyağı.
1 çay kaşığı toz biber.
Yarım kilo un geniş bir kaba alınır. 3 yumurta kırılır. Tuz atılır ve aldığı kadar soğuk su ile sert kıvamlı bir hamur yoğurulur.
Dibine zeytinyağı gezdirilen tavaya doğranan soğanlar konur. Yumuşayınca kıyması eklenir ve birlikte kavrulurlar. Karabiber ve tuz atılır. Ocaktan alınıp kıyılan maydanozla harmanlanır. Tutulan hamurdan cevizden biraz büyük bezeler elde edilir. Merdane ile tabak büyüklüğünde açılır. Teker teker bol yağda kızartılır. Kızarınca ocakta kaynayan et suyunda yine teker teker haşlanır. İyicene yumuşayınca sudan alınır ve sunum tabağına üstüste konur. Aralarına hazırlanan harçtan yayılır. En son yufkanın üzerine yoğurt yayılır ve kıymalı harç konur. Zaytinyağında yakılan toz biber ile servis edilir.
Nurselin Mutfağı Paşa Böreği Tarifi
|