İncir Dolması Tarifi
Malzemeleri:
500 g kuru incir.
1 su bardağı çekilmiş ceviz.
1 çay bardağı susam.
1 tatlı kaşığı tarçın.
Yarım su bardağı şeker.
1 bardak su.
ÜZERİ İÇİN.
Kaymak.
Boz fıstık.
Hazırlanışı:
Kuru incirlerin üzerine çıkacak kadar sıcak su konur ve 15 20 dakika bekletilir. Suyu süzülür. İncir sapları alınır ve alındığı yerden çay kaşığı ile oyuk açılır. İçi çıkarılmadan kaşığın arkası ile kenarlara yapıştırılır.
Susam tavaya alınır ve azcık rengi dönene kadar kavrulur. Ocaktan alınıp çekilmiş cevizle ve 1 tatlı kaşığı tarçınla harmanlanır. İçi oyulan incirler hazırlanan susamlı harçla doldurulup ağzı büzülerek tencereye dizilir. Üzerine 1 bardak sıcak suda eritilen yarım bardak şeker gezdirilir ve kapağı kapatılıp kısık ateşte pişirilmeye bırakılır. Pişince üzerine konulan kaymakla ve serpilen boz fıstıkla servis edilir.
Nurselin Mutfağı İncir Dolması Tarifi İzle
Nurselin Mutfağı İncir Dolması Tarifi
|