Nursel'in Mutfağı Şekerpare Tarifi
Şekerpare
Malzemeleri:
HAMURU İÇİN.
12 yemek kaşığı un.
2 adet yumurta.
1 çay bardağı irmik.
5 yemek kaşığı şeker.
1 paket kabartma tozu.
125 g tereyağı
ÜZERİ İÇİN.
1 çay bardağı fındık.
ŞERBETİ İÇİN.
2,5 su bardağı şeker.
3 bardak su.
Şeker ve su tencereye alınıp şerbeti pişirilir. Kıvama gelince ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
Oda sıcaklığında olan tereyağı geniş bir kaba alınır. Şeker ve un eklenir. 2 adet yumurtanın 1 tanesinin sadece sarısı bir kenara ayrılarak katılır. Kabartmatozu konur ve hamuru yoğurulur. Ceviz büyüklüğünde parçalar alınır. Elde yuvarlanır ve tepaiye dizilir. Kenera ayrılan yumurta sarısı üzerlerine sürülür. Ortalarına bir fındık konur ve 175 derecede fırına verilir. Fırından çıkar çıkmaz soğuyan şerbet üzerine konur. Tepsinin üstü kapatılır ve şerbetini komple çekince sunuma hazırdır.