Baklava Tarifi:
MALZEMELER
HAMURU İÇİN
3 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un
İÇ HARCI İÇİN
2 su bardağı ceviz
ŞERBETİ İÇİN
3 su bardağı şeker
3 bardak su
yarım limonun suyu
Yapılışı:
Sıvı yağ ve yoğurt geniş bir kaba alınır Yumurtaları kırılır Kabartma tozu ve aldığı kadar un eklenip yumuşak kıvamlı hamur yoğurulur 510 dakika dinlendirilir 50 adet beze elde edilir 10 tanesi nişasta ile çay tabağı büyüklüğünde açılarak üstüste konur Aralarınada nişasta serpilir ve büyükçe açılır Kalan 40 bezeye de 10'ar 10'ar aynı işlem uygulanır
Açılan ilk 10'lu yufka yuvarlak aliminyum tepsinin üstüne alınır Çekilmiş ceviz serpilir ve diğer 10'lu yufka ile üstü kapatılır Son 10'lu yufkaya gelene kadar aynı işlem uygulanır En son dilimleri kesilir ve üzerine eritilip kızdırılan tereyağ gezdirilip 180 derecede önceden ısıtılan fırına verilir
3 su bardağı şekere 3 bardak su eklenir Yarım limonun suyu sıkılır ve şerbeti pişirilir Kıvama gelince sıcakken fırından çıkıp soğuyan baklavanın üzerine gezdirilir ve servise hazırdır İsteğe bağlı olarak toz fıstıkla süsleyebilirsiniz
Baklava Tarifi
|