Pancar Çorbası Tarifi
Pancar Çorbası Tarifi
Malzemeleri:
Yarım demet pazı.
1 su bardağı kırık yarma.
700 g yoğurt.
4 yemek kaşığı un.
Tuz.
Su.
SOSU İÇİN.
2 adet kuru soğan.
1 yemek kaşığı tereyağ.
Yarım çay bardağı sıvıyağ.
1 tatlı kaşığı körmen. Veya kuru nane.
Kırık yarma bol suda haşlanır. Çok küçük doğranan pazılar üzerine bırakılır. Suyu az gelirse sıcak su ekleyebilirsiniz. Tuzu atılır. kaynayınca yoğurt, un ve su ile çırpılarak hazırlanan terbiyesi verilir ve pişirilmeye bırakılır.
Tereyağı ve sıvı yağı karışımında kavrulan soğanların üzerine dökülen Sivas'a özgü körmen yoksa kuru nane ile servis edilir.
|