Anasayfa » , » Nurselin Mutfağı TÜRKMEN MANTISI Tarifi

Nurselin Mutfağı TÜRKMEN MANTISI Tarifi



Nurselin Mutfağı TÜRKMEN MANTISI Tarifi

 Hafta içi her gün Nurselin Mutfağında ekranda yayınlanan yemek tariflerini buradan takip edebilirisiniz. Nurselin Mutfağında Türkmen Mantısı Malzemeleri ve tarifi.
 TÜRKMEN MANTISI
Malzemeleri:
Hamuru için:
- 6 su bardağı un.
- 1 yemek kaşığı tuz.
- su.
İç harcı için:
- 750 g dana kıyma.
- 2 adet kuru soğan.
- 1 tatlı kaşığı karabiber.
- 1 tatlı kaşığı tuz.
Hazırlanışı:
Un, su ve tuz ile sert kıvamlı bir hamur yoğurulur. Soğanlar rendelenir ve kıymaya katılır. Tuzu, karabiberi atılır ve harmanlanır. İç harcı hazırdır. Hamurdan bezeler alınır ve büyükce açılır. 4 parmak kalınlığında kareler kesilir. Hazırlanan iç harçtan konur ve bohça şeklinde 4 kenarından birleştirilerek kapatılır. Oluşan sivri tarafları karşılıklı birleştirilir ve şekli verilir. Kevgirin üzerine dizilir ve kaynayan sıcak su tenceresinin üstüne konur. Buharda pişeceği için kapak kapatılır. Pişince sarımsaklı yoğurtla sunuma alınır. Afiyet olsun.