Anasayfa » , » Altın Kesesi Tarifi

Altın Kesesi Tarifi




Altın Kesesi Tarifi

Malzemeleri:
Muhalebisi için:
- 5 su bardağı süt.
- 1 su bardağı un.
- 1 su bardağı şeker.
- 1 paket vanilya.
- 1 paket toz kremşanti.
- 1 yemek kaşığı tereyağı.

Krep Hamuru için:
- 4 adet yumurta.
- 2 su bardağı süt.
- 5 yemek kaşığı şeker.
- 1,5 su bardağı un.
- 3 yemek kaşığı kakao.
- yarım çay bardağı sıvıyağ.
- yarım çay bardağı su.



Hazırlanışı:
- Tencereye 5 bardak süt konur. 1 bardak un ve 1 bardak şeker eklenip çırpılarak muhallebisi pişirilir. Kıvama gelince ocaktan alınır ve tereyağı bırakılır eriyene kadar karıştırılıp soğumaya bırakılır. Soğuyunca kırem şantisi ve vanilyası eklenip çırpılır. Muhallebinin soğuk olması puf noktasıdır.
- Derin bir kaba 2 bardak süt konur. 4 yumurta kırılır. 5 kaşık şeker, 1,5 bardak un, yarım çay bardağı sıvıyağ ve su ilave edilir. 3 kaşık kakao ile birlikte çırpılır.
- Hazırlanan kakaolu harçtan dibi yağlanan ve kızgın olan tavaya 1 kepçe bırakılır. Altı pişip ters çevrilince üzerine kapak kapatılır. Tavadan alınır alınmaz sıcakken (soğursa çatlama yapacaktır). soğutulan muhallebiden 2 kaşık ortasına bırakılır. (İlk pişen yüzeyin dışta kalması önemlidir). Kenarlarından kese şeklinde toplanarak iple bağlanıp sunuma alınır.