Anasayfa » » Kıymalı Patatesli Börek Tarifi Arda’nın Mutfağı 5 Nisan 2015

Kıymalı Patatesli Börek Tarifi Arda’nın Mutfağı 5 Nisan 2015

Kıymalı Patatesli Börek Tarifi Ardanın Mutfağı 5 Nisan 2015


Malzemeler;

4 adet yufka
1 su bardağı süt
1 şişe soda
1 adet yumurta
yarım su bardağı zeytinyağı
Tuz

İç harç için;

250 gr dana kıyma
2 adet kuru soğan
3 adet patates
Tuz
Karabiber
Pul biber
Zeytinyağı

Kıymalı Patatesli Börek Yapılışı Ardanın Mutfağı:

Sıvı harç, büyük bir kapta; soda, süt, zeytinyağı, tuz ve yumurtayı birlikte karıştırın.
İç harçın yapılışı soğanları zeytinyağında pişirin. Kıymayı ekleyerek ve kavurmaya devam edin. Ardından rendelenmiş patatesleri ilave ederek, çevirin. Tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin. Kek kalıbını yağlayın. Yufkalardan birisini genişçe kek kalıbına yayın. Diğer yufkaları parça parça ayırın.

Kek kalıbının içine 3 kat parça yufka serin aralarına da sıvı harçtan sürün. Hazırladığınız kıymalı harçtan dökün, böreklerin üzerine yayın. Ardından yeniden parça yufkalardan serin, sıvı harçtan dökün ve yufkalar ve iç harç bitene kadar bu şekilde devam edin.
Yaklaşık 180 derecede ısıtılmış fırında 45-50 dakika arası pişirin, ardından kalıbından çıkartıp fırın tepsisinin üzerine koyun ve 20 dakika da bu şekilde pişirin.
Ardanın Mutfağı Kıymalı Patatesli Börek sunuma hazır.
Afiyet Olsun.