KIYMALI ENGİNAR
2 yemek kaşığı tereyağı
200 gr dana kıyma
1 adet soğan
Tuz
Karabiber
4 adet enginar
2 su bardağı su
yarım bağ dereotu
Zeytinyağ
Hazırlanışı:
Bir tavada tereyağını eritin. Yemeklik doğradığınız soğanları tavaya alıp kavurun. Ardından kıymayı ilave edin ve kavurmaya devam edin.
Son olarak, tuz, bolca karabiber ve ince kıyılmış dereotunu ilave edip çevirin ve kenara alın.Enginarları bir tencereye yerleştirin. Üzerlerine kıymayı paylaştırın, su ve zeytinyağını tencereye ilave edip kapağını kapatın. 30 dk kısık ateşte pişirin.Enginarlar pişince kenara alın ve dinlendirin. Üzerine dereotu serpip servis edin.
Ardanın Mutfağı Nohutlu Firik Pilavı TarifiArdanın Mutfağı Muzlu Milföy Tarifi İzle