Anasayfa » , » Nurselin Mutfağı Isırgan Otlu Kaygana Tarifi

Nurselin Mutfağı Isırgan Otlu Kaygana Tarifi

Nurselin mutfağı programında yapılacak olan Isırgan Otlu Kaygana tarifi yayınlandıktan hemen sonra. Bloğumuzda sizinle paylaşıyoruz. Nurselin Mutfağında hafta içi her gün birbirinden lezzetli tariflere yer veriliyor. Özellikle yöresel tariflere ağırlık verilmesi programa ilgiyi artırıyor. Türkiye'nin dört bir yanından yemek tarifleri Nurselin Mutfağında izleyebilirsiniz.

 


 

Isırgan Otlu Kaygana Tarifi




Malzemeler:
- 1 bağ ısırgan otu.
- yarım demet maydanoz.
- yarım demet dereotu.
- yarım demet taze soğan.
- 1 demet taze nane.
- 5 yumurta.
- 3 bardak süt.
- 1 bardak mısır unu.
- 2 bardak un.
- 1 paket kabartma tozu.
- 1 tatlı kaşığı tuz.

Kızartmak için:
- sıvıyağ

Hazırlanışı:
Isırgan otları, maydanozlar, dereotları, taze soğanlar ve naneler güzelce yıkanıp küçük küçük doğranıp geniş bir kaba alınır. Üzerine mısır unu ve kabartma tozu eklenir. Tuzu atılıp harmanlandıktan sonra 5 yumurta kırılır ve 3 bardak süt ile tekrar karıştırılır. Ortalama 2 bardak unla kıvamı verilir. Kızdırılan sıvı yağına kaşık kaşık bırakılarak arkalı önlü çevrilerek pişirilir. Isırgan otlarını yıkarken ve doğrarken eldiven kullanmayı unutmayınız. Kaygana sunuma hazırdır.