KEKLİ BAKLAVA Tarifi


Kekli Baklava Tarifi 


Hamuru İçin Malzemeler:
1 tane yumurta
1 çay bardağı ölçüsünde süt
1 çay bardağı kadar sıvıyağ
1 paket kadar kabartma tozu
1 tatlı kaşığı ölçüsünde limon suyu
Alabildiğince un
Hamuru açmak için nişasta

Keki İçin Malzemeler:
2 tane yumurta
1 su bardağı ölçeğinde şeker
1 su bardağı ölçüsünde un
1 paket kadar kabartma tozu
1 su bardağı ölçüsünde ezilmiş ceviz
1 tatlı kaşığı ölçeğinde tarçın


Kekli Baklava Yapılışı:
Öncelikle baklavamızın şerbetini hazırlayıp kaynatıp sonra soğumaya bırakıyoruz. Bu arada ise hamuru yoğurup bezeler halinde 20 parçaya ayırıyoruz. Bunun içinden 10 adetini çay tabağı kadar açıp fırına girecek boyuta getirip üst üste koyalım. Diğer kalan 10 bezeyi de aynı büyüklükte açalım. Bir yandan ise kekimizi hazırlamak için şeker ve yumurtayı bir kabın içerisinde çırpıp içerisine yavaş yavaş un, kabartma tozu, ceviz ve tarçın ekleyip çırpma işlemini sürdürelim. İlk açtığımız hamurları tepsiye serip üzerine keki serip sonra diğer açtığımız 10 tane ile kapatalım. Baklava şeklinde kestikten sonra üzerine kalan margarinleri döküp pişirelim.